AIEdu: Hvordan kunstig intelligens påvirker måten lærere underviser på


Det europeiske Wergelandsenteret og Det nasjonale forskningssenteret Demokritos (NCSR Demokritos) i Hellas inviterer unge lærere fra hele Europa til en webinarserie i tre deler om kunstig intelligens i undervisningen!

Er du en ung lærer som jobber i Europa, og har en interesse for kunstig intelligens, menneskerettigheter og demokratisk medborgerskap? Meld deg på forskningsprosjektet AIEdu!

Bli med på vår webinarserie i tre deler for å lære om kunstig intelligens i utdanning, og møt lærere fra andre land. I løpet av tre måneder og tre tirsdager møtes vi på Zoom for å lære og diskutere hvordan AI kan brukes i undervisningen, noen av mytene om AI knyttet til utdanning, og hvilke etiske fallgruver som eksisterer når AI tas i bruk innen demokratilæring.

Program

  • Tirs. 22. oktober: 15.00 – 16:30 (CEST) “The Myths and Realities about AI & Education”
  • Tirs. 19. november: 15.00 – 16:30 (CEST) “Teaching with AI”
  • Tirs. 10. desember: 15.00 – 16:30 (CEST) “Ethics in AI & Democratic Education”

Webinarene vil bli holdt på Zoom på engelsk. En lenke til Zoom-møtet vil bli sendt til din e-post før webinaret.

For å delta må du jobbe som lærer i Europa, samt være mellom 18 og 35 år ved slutten av webinarrekken.

Alle som gjennomfører minst ett webinar og det påfølgende evalueringsskjemaet, vil motta et deltakerbevis.

Har du spørsmål til prosjektet? Konkakt: aieduproject@gmail.com

Webinarserien er organisert av NCSRD ‘Demokritos’ og Det europeiske Wergelandsenteret som en del ‘AIEdu’-prosjektet, finansiert av Civic Innovation Fund.  

AIEdu-prosjektet har som mål å oppmuntre til utvikling av nye undervisningspraksiser innen opplæring i demokratisk medborgerskap, ved å fokusere på kunstig intelligens (KI) sin påvirkning på samfunnet.

Prosjektets aktiviteter er basert på modellen for digital opplæring i demokratisk medborgerskap, utviklet av Europarådet, samt Europarådets referanseramme for kompetanser for demokratisk kultur. Prosjektet er først og fremst rettet mot lærere innen både formell og uformell utdanning, og tilbyr unge lærere (under 35 år) å bli bedre kjent med ansvarlige måter å bruke teknologi på i deres jobbhverdag. Deltakerne vil også lære mer om mediekompetanse og viktigheten av å bruke pålitelige digitale medier/kilder. Ved fullføring av prosjektet vil målgruppen lære hvordan de kan støtte utviklingen av elevenes digitale ferdigheter og KI-kompetanser for å verne om og fremme menneskerettigheter og inkludering i den digitale tidsalderen.

THE CIVICS Innovation Hub er tilknyttet THE CIVICS Innovation Fund. CIF støttes av Robert Bosch Stiftung.