Nataliya Yeremeyeva

Seniorrådgiver

Vil du vite mer om Ukraina? Da må du ta en prat med Nataliya. Mesteparten av hennes arbeidstid på Wergelandsenteret går på prosjektet som støtter utdanningsreformer i Ukraina.

Med mye ekspertkunnskap om Ukraina og helle regionen, kan Nataliya forklare vanskelige prosesser med enkle ord, knekke kulturelle koder og fremsette konteksten som ofte er gjemt bak tall. Hun kan også lett steppe inn ved behov og holde hvilket som helst offentlig arrangement – et foredrag, seminar, konsert eller demonstrasjon.

Nataliya er opprinnelig fra Ukraina og flyttet til Norge i 2009. Før det bodde hun også i USA og Polen og har en mastergrad i sosiologi fra Ukraina samt en mastergrad i sosialt arbeid fra OsloMet – storbyuniversitetet. Hun har også erfaring fra forskning og har jobbet mye på innvandrings- og integreringsfeltet. Nataliya brenner for mangfold og bruker mye av fritiden for ulike frivillige verv for å skape et inkluderende samfunn.

Ukrainas eksempel viser hvilken rolle utdanning for demokrati og menneskerettigheter spiller for et land i krig. Å være med å bidra til utviklingen i mitt hjemland i den mørkeste tiden av dets historie har blitt den mest meningsfulle og givende erfaringen Wergelandsenteret har gitt meg, og jeg er evig takknemlig for det.

Nataliya Yeremeyeva