Tirsdag 19. november inviteres skoleklasser (13-20 år) fra Norge, Polen og Ukraina til et online gamingevent!
Som deltakere får elevene:
- Utveksle erfaringer med ungdom fra Ukraina og Polen
- Bygge sitt drømmesamfunn i Minecraft
- Få innblikk i hvilke ønsker ungdom på tvers av landegrenser har for sine lokalsamfunn
Gjennom diskusjoner, kreativ bygging og innblikk i ungdom fra ulike land, får elevene trent sin kompetanse innen demokratisk medborgerskap.
NÅR: 19. november fra 10:00 til 12:00 (norsk tid)
HVOR: på nett (Minecraft og Discord)
Eventet vil foregå både på engelsk, polsk og ukrainsk.
Lærere som melder på klassen sin vil få tilsendt forslag til ressurser og undervisningsopplegg om demokrati og medborgerskap som kan brukes i klasserommet som for- og etterarbeid.
Elevene oppretter en bruker i Discord. Skolen eller elevene selv må ha tilgang på en kommersiell versjon av Minecraft (Bedrock eller Java) for å være med på den felles serveren vi vil bruke på en eller flere digitale enheter. Dersom skolen ikke har tilgang til Bedrock/Java-versjonen har vi noen tilgangsnøkler som kan benyttes.
For Bedrock/Java-versjonene av spillet må skolen også ha et nettverk som åpner for at elevene får koblet enheten sin på nett, og kan koble til eksterne Minecraft-servere.
Vi vil også ha et alternativt opplegg for skoler som bare har tilgang på Minecraft Education Edition. Discord brukes for å følge eventet og kommunisere med andre.
I etterkant av registreringen vil lærer motta informasjon om nødvendige forberedelser, detaljer om gjennomføring og lenke til Discord-serveren der eventet finner sted.
Arrangementet er en del av «Youth for the City, City for the Youth»-programmet – et samarbeid mellom Wergelandsenteret og Lublin kommune i Polen. Prosjektet har som mål å gjøre unge i bedre stand til å takle kriser, og styrke deres evner til å delta i det offentlige liv. Prosjektet består at en rekke ulike aktiviteter og er støttet av EØS-midlene for sosial og økonomisk utjevning i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet.
I dette prosjektet samarbeider vi med Lublin kommune, Semper a Frente og Spillhuset Bergen.